Ahad, Ogos 24

satu kenangan,satu pengajaranSalam buat sahabat dan rakan taulan..

Di sini suka saya kongsi sedikit pengalaman terbaru yang berlaku pada diri yang doif ini, moga-moga menjadi pedoman dan nasihat berguna kepada diri dan semua dalam meniti hari-hari yang mendatang.
Tanggal 21hb 8,sehari selepas walimatul urus al-fadhil ust yusri bersama shbt2 lain dlm kemeriahan menyambut rakan-rakan,keesokan berlaku satu peristiwa penting mungkin dan mungkin aku tidak akan melupakan sejarah ini sepanjang hidupku.. pemergian seorang sahabat seakidah menemui ILAHI yang tidak akan kembali buat selama2nya....wpn tidak pernah knl dekat dengan arwah,bukan dari warga tantawi dan bukan warga Malaysia tapi arwah satu akidah satu agam dengan kita semua...
alhmdllah ku panjatkan pd ALLAH taala dalam daku sibuk lalai dgn nikmat keduniaan, ALLAH masih sygkn daku shggakn satu amaran n peringatan yang ditujukkan di bumi tanta atas kematian shbt singapura itu yg seusia dgn daku dan shbt2 ku. tanpa di duga kejadian ptg itu membawa kepada satu kesedaran pada hatiku..
Seorang anak muda yang sangat kuat,boleh berjalan dan berlari apabila nak menaiki tramco@ van2 sewa arab,boleh memikul beban yang sangat berat tp sebaliknye perkara yang sering kita lupa. tentang bab kematian..lebih-lebih lagi bagi diri seorg pemuda,sering lupa akan kematian tidak mengenal yang tua@muda.. diri ini slalu beranggapan hari masih panjang...
.

"SETIAP YANG BERNYAWA AKAN MENEMUI MAti"

Dalam keadaan sblm ni sgt2 cht dan kuat , tiba2 di jemput mngadap ALLAH taala.. daku rasakn kerdil diri ini,dalam kehidupan seharian ada kalanye lupa terus akan mati,byk buat pkara maksiat,kurang beramal,bangga diri.ujub,takabbur masih ada di sanubari,tertaman sifat bahawa dunia ini aku yang punya...itu aku sbnrnye,slalu alpa n lupa akan sgl apa yang tuhan bagi.tidak pandai mggunakan sgl mcm nilmat yang di turunkan.. apatah lg nak melahirkan rs syukur,rs berteriama kasih pada RABBUL IZZATI..

Ya ALLAH, betapa doifnye diri ini.betapa lemahnya iman ini,betapa besarnya dosa hambaMU ini.. ya ALLAH, didik la daku,pandang la daku ya RABB... dgn pandagn kasihan belasMU, ENGKAU TUHANku,aku hambaMU..
AMIN ya rabbalalamin....