Rabu, Mac 24

Langit-bumi Malaysia: Kerajaan Allah Taala"Sebaik-baik kerajaan adalah kerajaan yang mentauhidkan Allah..." jangan lagi buat maksiat.. tidak kira siapa mereka. orang kenamaan atau seorang hamba. ayauh sama2 kita taubat. perlu ingat, ada lagi kehidupan selepas mati. dunia sementara akhirat selamanya.

golongan manusia di malaysia

1. cinta kepada dunia semata2

mereka lupa akan kematian.. fahaman kebendaan dlm segenap kehidupannya. xingat lagi hari kebangkitan. leka bahawa orang terdahulu yang meninggal x akan sesekali kembali lagi ke dunia. mereka tidak yakin akan kehidupan slps mati. beranggapan dunia ini adalah segalanya. dgn itu, mrk tidak lagi berjaga-jaga dalam kehidupannya.
tidak tahu hukum hakam empunya dunia. lakukan maksiat dan rosakkan org ramai jua. mrklah yang rugi dunia apatah lagi di akhirat sana bilamana berjumpa dengan ahli syurga.

2. sesak di dunia malysia dan juga sesak di akhirat sana

meraka yg akidah pegangannya tidak kuat pada ISLAM. islam pada nama semata-mata. tidak lagi merasai pripentingnya iman dan islam.akidah sentiasa bergelora.sekalipun mereka nmpaknya beribadah dan berbuat baik, akn tetapi keyakinan dan pegangan mereka kepada ALLAH, rasul dan kiamat adalah merupakan gambaran kulit semata2. tidak lagi meletakkan al-quran sbg matlamat dan landasan kehidupan.

3. gol yg menjadikn bumi malaysia sbg jambatan dan bekalan utk negeri akhirat

mereka adalah org yg sepatutnya hidup di bumi mlysia. bila diberikan kuasa, mereka memelihara agama. bila dibebankan dgn amanah mereka menjalankn dgn penuh tggjwb. tidak ada budaya RASUAH, LOMPAT KATAK LOMPAT, KEZALIMAN KPD ORG BAWAHAN, ROBOH MASJID DAN SURAU, TIDAK SEKAT ORG YANG BELAJAR AGAMA. mereka mengetahui harga duNIA berbanding akhirat. padanya dunia tidak ada nilaian TIDAK LEBIH spt bangkai BINATANG. akhIrat segalanya.dunia tidak AKAN melalaikan mereka. merekaLAH ORG2 MUKMIN.

SEMOGA MENJADI MUHASABAH PADA DIRI KITA DAN KELUARGA SELURUHNYA BUMI MALAYSIA...