Ahad, Januari 31

kehebatan pemerintahan ISLAM di Kelantan. Tahniah Tokguru dan rakyat Kelantan

GAMBAR PILIHAN: SEKITAR HIMPUNAN SOLAT HAJAT & PENERANGAN KULI TUNTUTAN HAK ROYALTI MINYAK KELANTANAlangkah TENANG dan seronoknya jika seluruh ketua pemimpin negeri-negeri dapat mencontohi Menteri Besar Kelantan yang boleh mengimamkan solat bermakmumkan rakyatnya..syahdunya tatkala melihat ketua tertinggi sebuah kerajaan dapat bersama rakyat-rakyatnya bersolat berjemaah secara bersama...semoga Allah selalu bersama kalian rakyat Kelantan..

Aku sangat-sangat mengimpikan dan menanti saat manis sebegitu..semoga dapat kembali semula pemerintah Islam di Terengganu,negeri tercinta..

Rasanya setakat ini negeri Kelantan lah satu2nya negeri yg dapat menghimpunkan puluhan ribu rakyatnya bersolat secara berjemaah bersama ketua kerajaan dan pimpinannya..rekod ini masih dipegang oleh rakyat Kelantan sejak turun menurun..masyallah...dimanakah pimpinan negara ketika ini??? di manakah kita??contohilah apa yang baik dan amalkanlah semata-mata untuk melihat ummat Muhammad SAW kenal Islam dan kenal ALLAH DAN RASUL...

Aku menuntut dihadapan ILahi satu masa nanti kenapa pemimpin lain diberi kuasa tidak menjalankan amanah dengan baik..selalu membelakangk
an ALLAH dan Rasul dan sentiasa mengikut hawa nafsu.. Aku wakaf diri ini untuk terus memberi semaksima mungkin untuk melihat suasana ini akan wujud satu hari nanti di tanah airku, malaysia.. KU INGIN MELIHAT...MANUSIA HANYA MENYEMBAH ALLAH TAALA DAN TIDAK LAGI MEMPERHAMBAKAN DIRI SESAMA MANUSIA.

Kerana itulah penulis memilih gambar ini sebagai gam
bar yang TERBAIK untuk tahun ini!...tahniah Tok Guru!! Tahniah rakyat Kelantan!!..semoga Allah memberkati penghuni negeri serambi Mekah!