Rabu, Ogos 4

Terkini: SOFIYYATUL 'ULYAA masih di hospital-stabil

Sahabat-sahabat dan rakan taulan, perkembangan terkini baru tadi saya pergi mengziarahi Sofiyyah di hospital Tibah, Mesir. Alhmdulillah, keadaan dah mula stabil. Balutan pada tempat pembedahan tempoh hari dah dibuka.

Alhamdulillah, Sofiyyah dah mula cuba nak menggunakan mulut untuk makan dan bernafas. Permulaannya, doktor memberikan Sofiyyah menghisap puting gantung. Syukur alhamdulillah Sofiyyah dah mula bergerak aktif.

Akhir perbincangan dengan doktor, beliau mengatakan nak bawa Sofiyyah balik ke rumah tunggu Sofiyyah betul-betul sihat dan boleh makan-minum seperti kanak-kanak lain. InsyaALLAH katanya semua akan baik.Berapa hari lagi tidak boleh dijangka lagi setakat ini.

Alhamdulillah, berkat doa sahabat-sahabat dan rakan taulan anak saya semakin sihat dan semakin sembuh dari hari ke hari. Sama-sama kita teruskan doa dan munajat supaya adik Sofiyyah cepat sembuh dan dapat pulang ke pangkuan ummi-abi Sofiyyah.

Hari ini sudah hari ke-20 adik Sofiyyah di hospital. Kami pasrah redha dengan ketentuan ALLAH taala. Mungkin itu terbaik buat kami dan Sofiyyah dengan harapan menggunung semoga masa mendatang Sofiyyah akan sihat seperti kanak-kanak lain dan akan menjadi mujahidah ISLAM satu masa nanti.

Buat teman-teman yang banyak membantu, bagi sokongan kata semangat dan bantuan keewangan syukran jazilan kami ucapankan. Buat sahabat-sahabat DPM Tanta dan seluruh warga PMRAM Mesir dan tidak lupa kepada pimpinan PMRAM Pusat yang selalu bertanyakan khabar dari kami. Semoga ALLAH merahmati kalian semua.

Sebarang sumbangan untuk menampung kos pembedahan dan ubatan boleh disalurkan melalui :

Pemegang akaun: Mohd Faizol Bin Endut
No akaun: 1110629826430996
Bank: BSN
No. telefon: +20116534573
Emeil: abangpa_kusza@yahoo.com