Sabtu, Januari 1

MERAH-HITAM tidak semestinya bersifat pemarah atau pendendam

Perubahan warna pada blog sekaligus menunjukkan azam baru pada tahun baru ini dengan meningkatkan lagi mutu pengorbanan dan keikhlasan dalam melakukan gerak kerja ISLAM. Ia bukan sesekali melambangkan rasa marah dan berdendam jauh sekali, akan tetapi membawa semangat baru untuk menghadapi masa mendatang.

Saya merasakan telah tiba masanya kita perlu melonjakkan diri dalam memberikan sepenuh perhatian buat ISLAM agama tercinta bagi memastikan satu hari nanti bumi ini diperintah oleh pimpinan ISLAM dan beramal dengan gaya hidup ISLAM sebagaimana zaman kegemilangan ISLAM satu masa dahulu.

Tidak mustahil rakan2ku sekalian, jika kita sudah bersedia untuk mengepalai seluruh ummat menggerakkan jentera bagi memenangkan ISLAM, dengan izin ALLAH kemenangan itu adalah milik kita bersama.

Terdekat ini, angin perubahan yang sangat baik yang berlaku di bumi Malaysia tercinta. Hampir seluruh rakyat sudah sedar dan sedang bangkit untuk bersama-sama faham akan ISLAM yang tulen, bukan ISLAM hadhari yang digembar-gemburkan sebelum ini.Ummat tidak buta lagi, rakyat dalam pencarian dan berhak membuat penilaian. Jangan takut akan segala macam ugatan.

Usaha ke arah menjatuhkan jahiliah moden sekarang ini adalah tugasan buat seluruh ummat, dan kita akan pastikan yang menggantikan adalah kehidupan ISLAM secara menyeluruh. Sekarang pimpinan negara di bawah UMNO/BN tidak mampu membawa keadilan dan keamanan kerana tinggalkan ISLAM, akan datang kita bekerja dan berkhidmat menaikkan pimpinan ISLAM memerintah dan menjalankan ISLAM secara total dalam semua sudut kehidupan.

Besar tanggungjawab kita sebenarnya. Akan tetapi kita tidak sedar dan mungkin kita dikaburi oleh nikmat dunia. Kita tinggal perjuangan ISLAM, kita tidak ada sumbangan kepada ISLAM, kita tidak libatkan diri kita dengan agenda-agenda ISLAM, malahan ada sesetengah menentang perjuangan ISLAM.

Marilah kita sedar dan insaf akan kehidupan yang hakiki bahawa bumi ini perlu kepada melaksanakan hukum-hakam ISLAM. Bukan ciptaan manusia. Ayuh kita rabatkan ukhuwah tali persaudaraan merapatkan sof barisan diselami dengan doa dan munajat bahawa tahun ini 2011 adalah tahun kita perlu membuat perubahan. ISLAM DIUTAMAKAN, RAKYAT DISATUKAN.

TAHUN BARU 2011: BUAT PERUBAHAN, NYAHKAN SEGALA MAKSIAT..

PERLU KEPADA PERUBAHAN: ISLAM ADALAH PILIHAN