Isnin, Julai 13

PMRAM: APA ITU TARBIAH???

Tarian wanita: melanggar syariat ISLAM

PMRAM: pimpinan PMRAM, BKAN DAN DPM menghantar memorendum kepada JPMK membantah Tarian wanita di Festival Asean 09


THAQAFAH DAN TARBIYYAH ADA PADA PMRAM

"Memang tidak dapat dinafikan bahawa PMRAM adalah sebuah persatuan Islam. Selain itu, seluruh dunia tahu bahawa PMRAM juga sebuah persatuan Islam yang menjadikan thaqafah dan tarbiyah sebagai tunjang utama gerakannya,"

"Misi dakwah serta amar makruf nahi mungkar tetap disasarkan kepada mereka yang lalai dan terleka. Terutamanya pada masa ini, sehingga mereka faham dan akhirnya bersama kita dalam perjuangan ini"

Dengan bergeraknya PMRAM dengan menggalaskan tugas dan misi dakwah itu, membuktikan tidak mudah berlakunya kemaksiatan di bumi mesir ini khususnya yang melibatkan pelajar Malaysia. Gejala sosial dapat dikawal dengan sebaiknya, pergaulan antara bukan muhrim dijaga dan dididik dengan adab dan nilai murni daripada acuan islam.

Setiap program yang dianjurkan PMRAM bermotifkan ukhwah persaudaraan islam dan penyerapan nilai-nilai islam dititikberatkan. Semoga suasana dan keadaan ini berterusan apabila pulang ke tanah air.

Oleh itu, menjadi satu kewajipan kita seorang pelajar muslim bersama-sama memberikan sokongan dan dokongan yang padu kepada PMRAM selagi mana PMRAM bergerak berpaksikan al-quran dan as-sunnah nabi s.a.w.

Kita sama-sama doakan semoga Allah taala menjaga PMRAM dan merahmati kita ahli-ahli PMRAM.