Selasa, Januari 18

PAS GANTI UMNO

Realisasikan agenda perubahan politik Terengganu

Oleh YB Dato' Tuan Guru Hj Harun Taib

Assalamualaikum wbt

Kita bersyukur kepada allah s.w.t. kerana dengan izin dan inayahnya dapat saya lafazkan terima kasih kepada jawatankuasa panatia dan seluruh individu-individu yang berusaha menjayakan program ini.

Dalam menjayakan Gelombang PAS Ganti Umno ini beberapa perkara yang perlu disebut iaitu keperluan mewujudkan organisasi yang mantap dan berkesan dalam menghadapi PR yang semakin hampir. Kita juga perlu menguasai masyarakat persekitaran kita supaya strategi menghadapi pilihanraya tercapai. Perubahan budaya kerja yang mana pendekatan yang menjuruskan kepada kumpulan sasaran iaitu orang atas pagar dan juga ahli umno.

Kita juga tidak lupa kepada pengundi wanita yang mana sebagai penentu kemenangan dalam pilihanraya nanti.

Dalam suasana musuh sedang mengadu domba supaya kita berpecah, keperluan memperkasakan hubungan dengan rakan-rakan pakatan rakyat dan juga badan-badan NGO serta golongan non-muslim perlu dijana.

Kita perlu merealisasikan agenda perubahan politik Terengganu dalam suasana mode rakyat yang menyebelahi kita sekarang, dalam keadaan barang keperluan yang naik mendadak ditambah dengan akhlak dan keperibadian pemimpin Barisan Nasional khasnya umno kian tercemar, maka kita perlu menjaga imej kita supaya rakyat dapat menilai parti kita adalah altenatif yang dapat mereka bernaung demi keselesaan dan keselamatan mereka. Kita juga tidak lupa mendoakan parti kita supaya ianya mendapat perkenan restu dari allah s.w.t. dan terus melonjak mencetus momentum kemenangan dalm PR akan datang.

Pesuruhjaya PAS Negeri Terengganu

Tiada ulasan: